Cigar & Whisky lounge op BAD

General Information

België wordt op culinair vlak meestal geassocieerd met frieten, chocolade of bier. Het zal in het lijstje van de whiskyliefhebbers ongetwijfeld onderaan bengelen. Daarnaast heeft België, in tegenstelling tot wat velen denken, ook een zeer rijke tabaksgeschiedenis.

Weet u eigenlijk hoe een sigaar tot stand komt? Kent u het verschil tussen een filler, een binder en een wrapper? En wat was nu juist weer het verschil tussen longfillers en shortfillers? In de Cigar Lounge op BAD komt u het allemaal te weten. Een aantal sigarenrolsters zullen live demonstreren wat er allemaal bij komt kijken om, met behulp van enkele tabaksbladeren en heel wat vakmanschap, een heerlijke kwaliteitssigaar tevoorschijn te toveren die zelf de meest kritische connoisseur zal kunnen bekoren. Kwaliteitssigaren van Belgische merken als J.Cortès, Neos & Kasteelheer-sigaar en buitenlandse merken als Cohiba, Davidoff of Monte Christo; zullen er te koop aangeboden worden.  

Wilt u dat sigaren perfect complementair zijn met een glas whisky? Op BAD zal u ook terecht kunnen voor een whisky tasting. Zo zal u de twaalf jaar oude Belgische whisky Goldlys Oloroso van graanstoker Filliers kunnen proeven. Deze is geen Single Malt, want hij bestaat uit een mengeling van gerst en granen. Het is de enigste Belgische whisky die zo’n leeftijd heeft. Daarnaast zal u ook kunnen proeven van Glengoyne (milde highland whisky van 12 jaar oud) en Smokehead (heel stevig geturfd).

© foto: Filliers