Soon more info

Close

About

Albus Lux Contemporay is een galerie voor hedendaagse kunst waarvan de focus ligt op getalenteerde en innovatieve kunstenaars. Albus lux selecteerde door de jaren heen  een dynamische groep internationale kunstenaars.

 

Liesje Reyskens

 

Niets is wat het lijkt. Zelfs niet wanneer de onschuld ervan af druipt. Vooràl niet wanneer de onschuld ervan af druipt. Dat is de controverse die fotografe Liesje Reyskens (30) opzoekt in haar werk. Terwijl ze kinderlijke naïviteit serveert als een zeemzoete, knalroze slagroomtaart, hakt ze er tegelijkertijd met een surrealistisch mes in. Wat toeschouwers in eerste instantie ervaren als een extravagante perfectie, blijkt op het tweede gezicht toch een luguber kantje te hebben. Als het leven zelf.

Van jongs af aan heeft Liesje een voorliefde voor jonge, lieftallige modellen die in een over-kleurrijke wereld vol roze en blauw als poppen meebewegen in het vaste ritme van de maatschappij. Dat beeld staat mijlenver af van de realistische en ambitieuze vrouw die Liesje Reyskens zelf is. Met haar vernieuwende fotografiekunst exposeerde de Limburgse al over de hele wereld, van Kopenhagen en Milaan over Amsterdam, Madrid tot zelfs Toronto en Los Angeles.

De afgelopen jaren wist Reyskens haar werk – en in één moeite de hele kunstscène – naar een nieuw niveau te tillen. Als een kind van haar tijd, niet bang van technologische vooruitgang, investeerde de kunstenares in een verkenning van de virtuele mogelijkheden van kunst. Reyskens voegde eigenhandig een nieuwe dimensie toe aan fotografie. Het resultaat is een applicatie die als een sprookjeskikker de perfecte prinsessen en vaak surreële taferelen in haar fotografie tot leven kust.

 

Adres

 

Mill Hillplein 17

4701 BS Roosendaal

Nederland