Soon more info

Close

About

CAPS (Contemporary Art Projects) is een kunstplatform dat in 2013 ontstaan is na de sluiting van CypresGalerie te Leuven, waar we tussen 2009 en 2013 instonden voor de dagelijkse leiding en artistieke invulling. Met deze opgedane ervaring profileert CAPS zich als galerie versie 2.0 met bijzondere aandacht voor Belgische kunstenaars, zowel ontluikend talent als mid-career artists en éminence grises.

 

CAPS heeft zich de afgelopen tijd gemanifesteerd als nomadisch initiatief dat op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel is neergestreken en vaak in samenwerking met andere organisaties/galeries tijdelijke initiatieven heeft ontwikkeld.

 

Zo participeerde CAPS al een vijftal keer aan BORGER, een nocturne met een 20-tal galeries, art spaces en pop-ups en nam 2x deel aan De Coöperatieve, een reeks kortlopende exposities in hartje Hasselt. CAPS was medecurator van Little Hisk tijdens de Antwerp Art Week in jan 2015 en was reeds enkele malen te zien in Rivoli Galeries, dé hotspot voor hedendaags kunst te Brussel. We liggen ook mee aan de basis van D.ART, het jaarlijkse beeldende kunstfestival te Mechelen.

 

CAPS opereert niet als een klassieke galerie vanuit een vaste locatie maar trekt met zijn kunstenaars naar locaties en initiatieven die een speciale buzz creëeren rond actuele kunst. Naast het organiseren van tentoonstellingen op wisselende locaties is CAPS ook erg actief op het WEB waar de website naast informatiekanaal ook als winkelkanaal fungeert met een kwalitatief hoog aanbod aan recent werk van overwegend Belgische kunstenaars.

 

CAPS werkt op regelmatige basis samen met Koen Fillet, Jan De Wachter, Stijn Bastianen e.v.a. en wordt gerund door Paul Poelmans, free-lance musicus en kunstkenner die zijn passie voor hedendaagse kunst graag met u wil delen.

 

Fotografie: ©CAPS

 

 

Artiesten

Véronique Alberghs

Koen Fillet

 

Adres

Dekenijstraat 4

3071 Kortenberg