Soon more info

Close

About

Weet u eigenlijk hoe een sigaar tot stand komt? Kent u het verschil tussen een filler, een binder en een wrapper? En wat was nu juist weer het verschil tussen longfillers en shortfillers?

 

U komt het allemaal te weten bij de Cigar Lounge op BAD. Een aantal sigarenrolsters zullen namelijk op geregelde tijdstippen live demonstreren wat er allemaal bij komt kijken om, met behulp van enkele tabaksbladeren en heel wat vakmanschap, een heerlijke kwaliteitssigaar tevoorschijn te toveren die zelf de meest kritische connoisseur zal kunnen bekoren.

 

Bovendien kan U ter plekke ook zelf kwaliteitssigaren aankopen. U zal kunnen kiezen uit de beste buitenlandse merken zoals Cohiba, Davidoff of Monte Christo; maar ook Belgische producten zoals J.Cortès, Neos & Kasteelheer-sigaar.  Of beter nog: een artisanale “Bouchon de Semois” die u in uw pijp kan doppen…  Inderdaad, in tegenstelling tot wat vele mensen denken heeft België een zeer rijke tabaksgeschiedenis.

 

Weet u niet goed welke sigaar bij u past? Wilt u dat uw sigaar perfect complementair is met uw whiskey? Vraag het dan aan één van de hostessen ter plaatse. Zij zullen u met veel plezier alles vertellen over de samenstelling, de afkomst en de historiek van elke sigaar!