Soon more info

Close

About

Sylvain Willenz is de eregast van het designluik  op BAD Belgium Art and Design.

 

Hij wordt gerekend tot de belangrijkste Belgische designers van zijn generatie. Zijn Torch Light uit 2009 is een moderne klassieker. En toen het Britse designtijdschrift Wallpaper eind vorig jaar zijn jaarlijkse Power List publiceerde, was Sylvain Willenz een van slechts vier Belgen in de tophonderd. Willenz, geboren in Brussel in 1978, groeide op in de Verenigde Staten, België en Groot-Brittannië. Hij studeerde aan het Royal College of Art in Londen en begon zijn eigen bureau, Sylvain Willenz Design Office, in 2004. Hij heeft gewerkt voor gereputeerde internationale fabrikanten als Cappellini, Established & Sons, Hay, en Karimoku New Standard, maar ook voor vooraanstaande Belgische labels als Durlet, Objekten en Tamawa.

 

Sylvain Willenz toont tijdens BAD onder meer de volgende producten

 

Torch lamp voor Established & Sons, het product waarmee Willenz is doorgebroken. “Je kunt geen tentoonstelling maken over mijn werk zonder de Torch, het ontwerp waar ik nog altijd het meest mee wordt geassocieerd. Dit is het enige plastic product in mijn selectie, maar de textuur evoceert steen en beton. Het is geen typisch plastic.”

 

Radar, een elegante bureaustoel  voor de Belgische fabrikant Objekten “met een extrabrede rugleuning die niet alleen comfortabel is en ergonomisch verantwoord, maar ook de vorm van het ontwerp bepaalt. Lokaal gemaakt. Eikenhout, leder.”

 

Dusk voor Hem, een lamp in opalineglas. “Tegelijk speels en ernstig, klassiek en hedendaags. Noem dit ontwerp gerust typisch Sylvain Willenz. Het heeft iets déjà vu, maar is toch nieuw. You’ve seen it, but you haven’t, zeg ik graag. Dusk is een eenvoudig product, maar het heeft karakter. Het is elegant, maar niet ostentatoir.”

 

Moor, een stoel voor Durlet met een rond, dynamisch profiel. “Leder, chic, kwaliteit.”

 

“Hout, leder en marmer hebben gemakkelijk iets kouds. Mijn Grades tapijten voor het Franse Chevalier éditions brengen een zekere warmte. Ze zijn klassiek, maar ook speels.”

 

Otto is een spiegel die ik zelf op de markt breng. Simpel, eenvoudig, maar efficiënt.”

 

“Erg belangrijk in mijn selectie zijn ook de producten van de Baskische marmerfabrikant Retegui, behoorlijk grote stukken in cararra en zwart mariknamarmer. Er zijn de Alaka spiegels waarbij we spiegelglas combineren met grijs marmer uit de Savoie, en enkele accessoires.”

 

“En dan zijn er nog de gekleurde Block Lights die ik heb ontwikkeld voor Victor Hunt. Van gegoten glas, heel high end, op de grens van design en kunst. We hebben ze vorig jaar gepresenteerd op Art Basel.”

 

Constructie stand: Rebooth

logo-rebooth-04