Soon more info

Close

About

BANK Gallery projects startte in 2016 als een initiatief van Carl Uytterhaegen in zijn zoektocht naar hoe we omgaan met ruimte, geschiedenis en sociale verandering. Samenwerking, sociaal engagement en aandacht voor techniek staan centraal in de keuze van kunstenaars. BANK Gallery Projects is projectgericht en niet locatie gebonden.

BANK Gallery Projects toont in 2017 drie solotentoonstellingen in Gent van zowel Belgische als Franse kunstenaars. Om het werk verder te promoten volgt er een groepstentoonstelling in het Franse Vézelay tijdens de zomer van 2017.

CHRISTOPHE REMACLE

Met olie op doek speelt Christophe Remacle met licht en transparantie. Door een combinatie van moderne en traditionele technieken komt hij tot een schouwspel waarin alledaagse voorwerpen in een tijdloze omgeving belicht worden. Zijn stillevens, het unieke thema van zijn werk, tonen balans en harmonie. Zoek niet naar de mens in de schilderijen van Christophe Remacle. Zijn onverdeelde aandacht gaat uit naar de voorstelling van alledaagse voorwerpen waarvan de schoonheid ons meestal ontsnapt. Het meesterlijke van zijn werk is de schijnbare eenvoud.

Het Grand Curtius Museum in Luik weidde in 2013 een tentoonstelling aan het werk van de kunstenaar.


KAREL VERHOEVEN

Op BAD brengt Karel Verhoeven de reeks ‘Graven’, een nieuwe serie grafisch en sculpturaal werk. De reeks kwam tot stand na een verblijf in Como (IT) en na een residentie in het Frans Masereel Centrum (BE).

Hij balt beelden samen van vele jaren rondkijken, fotograferen en het vasthouden van kleine soms bij toeval gevonden fragmenten. Hij werkt deze grafisch uit op een verscheidenheid aan materialen.

Karel Verhoeven werkt in publieke ruimtes. Met zijn speelse sculpturen “Scènes” heeft hij zich ondertussen een vaste plek veroverd in het openbaar domein. Ze stonden eerder al op de Munt in Brussel, Kouter in Gent en kregen in 2016 een vaste plek op de Westerbegraafplaats in Gent. De bezoeker van de BAD-beurs krijgt hier een voorsmaakje van.