Soon more info

Close

About

De Mijlpaal is een dynamisch kunsthuis dat zich beweegt op het snijvlak tussen disciplines. Vanuit deze visie worden jonge kunstenaars getoond samen met gevestigde waarden waardoor boeiende dialogen ontstaan. De Mijlpaal nodigt uit om op een bijzondere manier kunst te ervaren en te beleven. Symbool voor de werking en het concept van De Mijlpaal is de hoogspanningspyloon die de ruimte een eigen uitstraling geeft. Als curator is Lut Maris betrokken bij verschillende extra muros projecten zoals CONFESSIONES Chillida-Verroken, COMBAT Koen Vanmechelen, BlOED in de landcommanderij Alden Biesen en inGewikkeld in het Clarissenklooster in Hasselt.

ULRIKE BOLENZ

Met fotografie en computer-technologie, ontwikkelde de Belgisch-Duitse kunstenares een eigenzinnige visuele taal, die de mens in al zijn facetten en ambivalentie toont. Na haar studie in 1979 aan de Academie voor Schone Kunsten in Berlijn en Kassel, ontving Ulrike Bolenz verschillende kunstprijzen  (o.a.van de Berlijnse Senaat). Sinds 1990 werden internationaal haar werken in galerijen, op kunstbeurzen en in verschillende musea en andere instellingen getoond. Haar werken zijn aanwezig in talrijke publieke en private collecties, o.a. in de Fondtion Francaise, Sammlung Thyssen-Krupp en in het MMOMA (Moskou Museum of Modern Art).

Op BAD brengt ze ‘Male & fe-male’ een concept ze vertrekt vanuit de antieke mythologie, waar de beeldtaal van man en vrouw bepalend zal blijken voor de weergave van het klassieke man-vrouw beeld. Vandaag staat de mensheid op de drempel van een wezenlijke verschuiving. Uit deze nieuwe male en female verhouding put Ulrike Bolenz haar inspiratie voor haar sterke mannen en vrouwen die steeds opnieuw opduiken in haar werk. Daarom  confronteert de expo in een magische driehoek mannelijke en vrouwelijke figuren met elkaar en de toeschouwer. Krachtig en betoverend, klassiek en actueel.