Soon more info

Close

About

De Queeste Art profileert zich eigenzinnig binnen de Belgische kunstscène met een zware buitenlandse toets. Frank Auerbach, Lucian Freud, Paula Rego, Daniel Enkaoua, Louise Bourgeois, Marcelle Hanselaar, Eric Monbel etc komen regelmatig aan bod. Op BAD wordt recent werk getoond van het schildersduo Reniere&Depla en text artist Brody Neuenschwander.

Brody Neuenschwander is een kalligraaf en tekstkunstenaar die via het schrijven ook het lezen herontdekt. Omdat hij zeer diverse media hanteert, van de collage over film tot en met lichtinstallaties, benadert zijn tekstkunst eerder de schilderkunst dan de zuiver grafische en digitale letterzetting.

In de laatste tien jaar heeft Neuenschwander intensief samengewerkt met regisseur Peter Greenaway. Zo kwamen er diverse projecten tot stand, zoals de films ‘The Pillow Book’ en ‘Prospero’s Books’. Vandaag werkt hij internationaal, voornamelijk aan grootschalige multimediale installaties in opdracht van instituten, verzamelaars en musea.


Reniere&Depla zijn Belgische kunstenaars die in een nomadisch traject leven en werken tussen Frankrijk en België, tussen stad en platteland. Met een dubbel paar handen maken ze sinds 1995 samen werk.

Vertrekkend van eigen fotomateriaal onderzoeken ze hoe een beeld schilderkundig teruggebracht kan worden naar zijn intimiteit, zijn breekbaarheid, zijn schaduwzijde. Er bestaat geen directe link tussen de foto in een omzwerving en het schilderij. Het doek is geen representatie. Het overstijgt de foto. Niet het tafereel maar de sensibiliteit telt.