Soon more info

Close

About

Eva Steynen.Deviation(s) opende in 2013 en werkt nauw samen met een kleine groep in België wonende en opkomende kunstenaars. Het jaarlijkse programma omvat solo’s, performances, edities, salons en thematische groepstentoonstellingen. Gevestigd in haar herenhuis met tuin laat Eva Steynen de bezoeker ontdekken, reflecteren en ‘connecteren’. Aan de basis ligt het opbouwen van een duurzame relatie kunstenaar-galerist, het ‘zorgen voor de kunstenaar’ en het ‘samen groeien’; het samen denken op lange termijn en de kunstenaars dat duwtje geven om verder door te groeien. Het promotionele en commerciële aspect van een galerie staan daarbij nooit het artistieke in de weg. Dit resulteert in museale tentoonstellingen. Naast het tonen en het opbouwen van een duurzaam netwerk, worden tevens andere activiteiten georganiseerd om de relatie tussen kunstenaar en kunstliefhebber, -verzamelaar te verstevigen.

Francis Denys (1964, woont en werkt in Brussel) werkt aan een veelledig oeuvre waarin beeldende functionaliteit en finaliteit worden onderzocht. Bestaande vormen, situaties of gegevens worden door middel van diverse media geaccentueerd, gedoubleerd of onthuld. Op min of meer ingehouden wijze, veelal met arme materialen en minimale vormen en concepten weerspiegelt of vertroebelt hij de acts van het denken over en het kijken naar het kunstwerk. Niet zelden is een zacht groeiende glimlach, of een inzicht dat ons ontsnapt, de uitkomst van die gebeurtenis.


Marie-Julia Bollansée (°1960, woont en werkt in Antwerpen/West-Malle) 5 foto’s en één projectie.
In de video-performances van Marie-Julia Bollansée is het fysieke een constante factor. Haar scholing als klassieke beeldhouwer blijft duidelijk voelbaar in de beeldende kracht van haar werk. In haar videowerk positioneert de kunstenaar zich als alerte waarnemer en als hedendaagse vertolker van eeuwenoude thema’s. In haar performances worden krachten die altijd al hebben bestaan, maar heel dikwijls onzichtbaar blijven, zichtbaar gemaakt. In haar foto/object-installaties, creëert ze een spanningsveld tussen primaire materialiteit, poëzie en esthetische beelden.
Marie Julia Bollansée was geselecteerde van de Jackson Pollock Foundation New York in 2000. Haar werk was te zien op verschillende plaatsen in België en Nederland, en o.a. in Moskou, Istanbul, Vladivostok, Dresden, Mumbai en Parijs. Haar installatie ROBOT FACTORY (november 2016) is aangekocht door het M HKA, Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen, en is opgenomen in de vaste collectie van het museum.
In november 2016 verscheen de monografie ‘TARPAULIN BLUE’ uitgegeven bij Eva Steynen.Edition(s)