Soon more info

Close

About

Flanders District of Creativity (Flanders DC) is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. We zijn het resultaat van een fusie tussen Flanders DC, Design Vlaanderen en Flanders Fashion Institute.

We ondersteunen creatieve ondernemers bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Zo zorgen we voor meer Return on Creativity.

 

Return on Creativity

Je creativiteit laten renderen. Soms gaat dat vanzelf. Meestal niet.

Om in de creatieve sector voet aan de grond te krijgen of een meer rendabele onderneming uit te bouwen, is meer nodig dan enkel creatief talent of een straf product. Hoe uniek, creatief of geniaal dat ook is. Gedegen bewegwijzering is dan ook geen luxe… Daarom: Flanders DC.

 

Flanders DC informeert en adviseert

Flanders DC is de referentieorganisatie voor elke professional die onderneemt in de creatieve sector. Een neutrale bron van relevante informatie maar met een heel eigen karakter. Met kennis van zaken adviseert het iedereen die de ambitie heeft om van hun ondernemend plan een succes te maken.

 

Flanders DC verbindt en inspireert

Flanders DC beschikt over een omvangrijk netwerk en is pleitbezorger van kruisbestuiving over de grenzen van sectoren heen. Spraakmakende events zijn een broedplaats voor verrassende en constructieve connecties. Workshops en seminaries bieden toegang tot inspirerende experts en hun gedachtegoed en tot hands-on tips & tricks.

 

Flanders DC opent deuren in het buitenland

Flanders DC faciliteert toegang tot opportuniteiten in de markt via belangrijke internationale beurzen of business trips voor de mode-, design- en gamingsector.

 

Flanders DC brengt erkenning

Flanders DC is een krachtig en gedreven medium. Met onderscheidingen als de prestigieuze Henry van de Velde Awards, een online magazine en sensibiliseringscampagnes rond merken van hier, brengt het mensen, bedrijven en producten van bij ons voor het voetlicht van de wereld.

 

Flanders DC netwerkt

Flanders DC is de initiator en coördinator van het internationale Districts of Creativity Network en is lid van het Bureau of European Design Associations (BEDA), de World Crafts Council (WCC), het Madifesto/European Fashion Council Network. We nomineren voor de International Woolmark Prize en zijn partner in vele Europese projecten over de creatieve sector en kruisbestuiving met die sector.

 

Flanders DC ziet de creatieve sector als een toekomstig speerpunt voor onze economie: moeilijk vatbaar voor automatisering en bestand tegen de zuigkracht van de lage lonen. Daarom wil Flanders DC een vruchtbare biotoop zijn voor (aspirant) ondernemers en ondernemingen uit de creatieve sector die een duurzame ‘Return on Creativity’ willen realiseren.