Soon more info

Close

About

Freemen gallery is opgericht in 2007 met als doel  het promoten van jonge hedendaagse kunstenaars in de internationale kunstscene.

Kobe De Peuter verplaatst lagen van gefilterde beeldfragmenten, afkomstig van een afgebeelde werkelijkheid, tot er een eindbeeld ontstaat dat als een ‘mal’ dient voor het uiteindelijke schilderij. Zijn schilderijen zijn nauwgezette, dwangmatige composities die een strakke, gecontroleerde hand verraden. Wat in onze perceptie gebeurt is een dansend magisch spel van schakering en vervorming. Sinds kort vormen De Peuters schilderijen precies stills van in het rond vliegende brokstukken in afgebakende omgevingen. De immer vlottende stills werken zowel imploderend als explosief. Een gewelddadige compressie van impressies en associaties dringt zich aan ons op. De ogen krijgen amper tijd en ruimte om het te verteren. En als er in de verte toch een uitweg lonkt, dan zijn er genoeg onlogische vluchtlijnen om ons in het spel gevangen te houden.
De omgeving die de schilder aan het licht brengt, is een veruitwendiging van hoe we onszelf graag misleid zien. Je stapt in niets anders dan een doorgedreven realiteit. Hij schildert zoals we voortdurend en graag geprikkeld worden. Zoals de stimuli zich eindeloos en onversneden in een verslaving aan ons voordoen.
Er schuilt een verslavende kracht in De Peuters unieke beeldtaal. Alsof hij niet kan ophouden.
Tekst: Tom Viaene