Soon more info

Close

About

Incozina: de kunst van het ondernemen
Veel kunstenaars beginnen kleinschalig en verspreiden eerst enkele werken in de kennissenkring. Na enige tijd kan je werken verkopen en rijst de vraag hoe het nu verder moet. In welk statuut ga je verder als kunstenaar? Als zelfstandige of als werknemer?
Voor veel kunstenaars is zelfstandig kunstenaar worden de ultieme droom. Dan kan je als kunstenaar je volledig ontplooien in je artistieke activiteiten.
De drempel om zelfstandig kunstenaar te worden blijft groot. De reden is de vrees voor de administratieve, sociale en financiële gevolgen. Incozina heeft daar een oplossing voor.
Wij helpen en begeleiden kunstenaars bij de opstart als zelfstandig kunstenaar. Ons ondernemingsloket vraagt je ondernemingsnummer en BTW nummer aan. Met dit nummer kan je aan de slag als zelfstandig kunstenaar.
Ons sociaal verzekeringsfonds regelt je sociale bijdragen en zorgt ervoor dat je in orde bent met je sociaal statuut als zelfstandige.
We kunnen je ook in contact brengen met boekhouders met een hart voor kunstenaars. Zij adviseren je bij de financiële kant van zelfstandig kunstenaar zijn.
Incozina begrijpt de kunst van het ondernemen en wil je als kunstenaar hierbij helpen en begeleiden.
www.incozina.be – gratis infolijn 078 154 155 – info@incozina.be

Nick Ervinck werd uitgenodigd op BAD 2017 door curator Sven Vanderstichelen in samenwerking met INCOZINA. INCOZINA is als sociaal verzekeringsfonds gespecialiseerd in de administratieve en juridische oplossingen voor starters, zelfstandigen en vrije beroepen. Het is in de duiding en het vertrouwen van de visie – kunstenaar als ondernemer – dat Studio Nick Ervinck is ingegaan op deze invitatie.

Nick Ervinck stelde onder meer tentoon in SMAK Gent, Museum Dr. Guislain Gent, Zebrastraat Gent, Bozar Brussel, M Leuven, MOCA Shanghai, Ars Electronica Linz, LaBoral Gijon, Beelden aan Zee Scheveningen en Chamber NY. 2017 wordt spannend jaar voor Nick Ervinck. Hij heeft tal van diverse projecten in onder andere Zuid-Frankrijk, Nederland en Tokyo. Alsook kan je u verwachten aan nieuwe monumentale kunstintegraties in onder andere Amougies, Amersfoort en Anderlecht. De komende jaren blijft Nick Ervinck zoeken naar nieuwe materialen en technieken om nieuwe beelden te realiseren. Deze zoektocht naar nieuwe materialen resulteert in een aantal exclusieve projecten met keramiek, baksteen, cortenstaal en rubber.