Soon more info

Close

About

Galerie Jan Dhaese is een galerie voor hedendaagse kunst in alle media (schilderkunst, tekenkunst, video, installaties, etc.). De galerie toont zowel Belgische als buitenlandse (UK, USA, Roemenië, Moldavië, Zweden) kunstenaars en wil een internationaal profiel houden door bijv. jaarlijkse deelname aan internationale kunstbeurzen (VOLTA NY). Naast het binnenshuis organiseren van expo’s en het promoten van kunstenaars van de galerie.

Christophe Malfliet (°1966) studeerde zowel Mode en toneelkostuums aan het KASK in Antwerpen  (olv . Walter Van Beirendonck) als schilderkunst ( olv. Fred Bervoets). In 1988 koos hij resoluut voor de schilderkunst.

Zijn werk bevat een vreemde authenticiteit die het midden houdt tussen het realistische en het surrealistische, tussen plezier en absurditeit. Hij roept met een eigenzinnig coloriet en een semiotische gelaagdheid verhalen tot leven. Figuren en vormen proberen elkaar te overlappen, dit door met transparante kleurvlakken  onder en boven de figuratie te werken. Malfliet is een meester in het schilderen van de zelfkant over de rand. Nu eens subtiel bijna stapvoets de grens voorbij en dan weer compleet over de schreef.

Zijn oeuvre ontsnapt aan alle categorieën, labels en formules. Het is systeemloos.


Kristof Van Heeschvelde, vaak gezien als een essayist onder de beeldende kunstenaars, drijft soms de spot, een andere keer smaakt zijn relaas van de alledaagse leukigheid bitterzoet en zo nu en dan jaagt hij de toeschouwer een shot ironie door het lijf. Hij vertelt eigenzinnige verhalen ondergedompeld in een sociaal- politieke context, binnen de rijke traditie van de schilderkunst. Zijn aanpak is zowel visueel als conceptueel.”