Soon more info

Close

About

JOKE HANSEN & PAS INTERIEURS
Joke Hansen schilderkunst.
In haar schilderijen verkent Joke Hansen (°1979) telkens weer het moment waarop de zuivere vorm en de gestructureerde blik op de wereld overgaan in het vormeloze en gefragmenteerde. Secuur afgewerkte partijen worden schijnbaar achteloos afgewisseld met ruw opgezette ‘ trashy’ stukken. Inhoudelijk vindt die gespletenheid een oorsprong in de fascinatie van de kunstenaar voor tegengestelde aspecten uit de pop- en mediacultuur. Zeemzoete fantasiefiguren botsen hier steevast op de personages uit horror- en cultfilms. (Peter Pollers, 2015).
www.jokehansen.com
Pas is more
Interieur designer Pascal Segers weet als geen ander het minimalisme te herleiden tot het maximale in comfort en huiselijkheid. Samen met zijn team ontwerpt en bouwt Pas-interiors zowel de binneninrichting als de architecturale ‘schil’. Om in te wonen of om in te werken, van renovatie tot nieuwbouw, van plan tot oplevering en met slechts één aanspreekpunt. Tot welk resultaat dit leidt kan je zien op www.pas-interiors.be.
In het kader van de beurs hebben we gekozen om een samenwerking aan te gaan tussen schilderkunst en interieur/architectuur. Om elkaars beeld/ruimte niet te verstoren maar te versterken, hebben we een presentatie bedacht waarbij het karakter van de kunstenaar en de architect toch tot hun recht komt. Op een subtiele manier worden de twee werelden bij mekaar gebracht.  Door het concept van ‘Pas interieur&architectuur’ in een box te presenteren die deel uit maakt van een sculpturaal gegeven, krijgt het geheel een museaal karakter. Dat de twee partners ook van uitdrukking bijna elkaars uitersten zijn, maakt dat het een boeiend geheel is geworden. Het werk van Joke valt vooral op door de ‘trashy’ partijen, opzichtige kleuren en het vormeloze terwijl bij Pas soberheid, strakke lijnvoering en puurheid voorop staan.