Soon more info

Close

About

Op de beurs zal werk te zien zijn van Leo Jacobs.

Leo Jacobs (Herentals (B), 1951) is sinds het einde van de jaren zeventig als kunstschilder actief.
Alhoewel hij in zijn lange carrière op een geduldige, maar verbeten, manier voortdurend op zoek geweest is naar de mogelijkheden van de schilderkunst, vertoont zijn oeuvre een verrassende continuïteit en coherentie.
De recente werken van Leo Jacobs zijn laag over laag opgebouwd. Het zijn abstracte, lyrische velden van kleur, die nu en dan een landschappelijke connotatie hebben. Pas als je ze langdurig bekijkt, geven ze zich vrij en neemt je deel in de zoektocht van de kunstenaar. Dan zie je de sporen van de instrumenten waarmee de verf is aangebracht, maar ook die van het schuren en wegvegen. Er zijn de bewust uitgevoerde bewerkingen, maar ook de onvoorziene effecten.
Van dichtbij valt de tintelling op van de kleurvlekjes en is te zien hoe de kleuren zich met elkaar mengen of hun eigenheid juist behouden. Hier en daar vallen de krassen op, die als “littekens” de kwetsbaarheid zichtbaar maken van de huid van het schilderij. En altijd is er die transparante gelaagdheid, waarin de kleuren zich laag over laag met elkaar verstaan en zich voegen tot een onderliggende structuur.Belangrijke activiteit volgende jaar is de 12de editie van de Beeld&Tuin tentoonstelling van sculpturen in de 1,25 ha grote galerietuin.Er zal een rijke variatie aan sculpturen van zowel Belgische als internationale beeldhouwers te zien zijn . Gaande van klein en intiem tot monumentaal, zowel figuratief als abstract en in diverse materialen.