Soon more info

Close

About

Licht Cube Art Gallery is een, in België gevestigde, promogalerie voor hedendaagse kunst toegewijd aan het tonen en promoten van Belgische- en internationale opkomende en mid-carrière kunstenaars op het domein van de beeldende-, conceptuele- en installatiekunst met een lichte focus op schilderkunst. De galerij heeft een tentoonstellingsprogramma met solotentoonstellingen van de door de galerij gerepresenteerde kunstenaars, evenals groepstentoonstellingen en specifieke projecten met gast-kunstenaars. Door nauw samen te werken met haar kunstenaars, maar tegelijk de kunstenaar heel wat curatoriale vrijheid te gunnen, zet Light Cube Art Gallery zich in voor het creatief experiment. Light Cube Art Gallery wordt geleid door Nathalia Tsala.

Hans Vandekerckhove, °1957, Kortrijk. Leeft en werkt in Gent.

Al van kindsbeen zoekt Hans Vandekerckhove de omsloten tuinen van zijn dooppeter op, waar hij met verwondering de plantenwereld tot zich neemt. Met deze impressies creëert hij zijn eigen innerlijke tuin die hij overbrengt op doek of op papier. Wanneer hij in 1997 een beslissende ontdekking doet van de tuin van de drie jaar eerder overleden Britse filmregisseur Derek Jarman in Dungeness, wordt de voedingsbodem gelegd voor verdere persoonlijke en metafysische ontdekkingstochten doorheen het Engelse landschap waaruit hij steeds blijft putten als inspiratiebron.
Het dualisme of tweeledige binnen de werken van Hans, waardoor hij het negatieve in dialoog laat treden met het positieve, de melancholie met de blijdschap, warmte met koude, de dag met de nacht, het ontstaan met het vernietigen, heeft nooit een definitief sombere of pessimistische uitslag.
De stilistische benadering en het in vorm gieten van de overpeinzingen en verhalen zijn opmerkelijk door het eigenzinnige kleurgebruik en de scherpstelling van de onderwerpen waardoor hij een droombeeld doet ontstaan.


Peggy Wauters, °1968,  is een Belgische kunstenaar die woont en werkt in Geraardsbergen.
Ze studeerde plastische kunsten (RITO, Aalst), Decoratieve kunsten en ambachten (Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten, Aalst) en monumentale kunst (Academie voor schone kunsten, Antwerpen).
Na de afronding van haar studies had Peggy verscheidene succesvolle solo- en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland.
Peggy Wauters is een multidisciplinaire kunstenaar die met een verscheidenheid aan media werkt, met inbegrip van beeldhouwkunst, schilderkunst, fotocollage, installaties en werk op papier, dikwijls gemengd op een wijze dat het een frisse kijk toelaat op het onderwerp. Peggy’s werken zijn een mooie combinatie van de mythologische en interessante dagelijkse situaties.


Lieven Decabooter, 1961°, is een Belgische kunstenaar, leeft en werkt in Kortrijk.
Lieven Decabooter creëert composities waarin verschillende motieven, schilderstijlen en verhaallijnen door elkaar lopen. Een precieze manier van schilderen wordt afgewisseld met snelle impulsieve verfstreken. Het effect is overrompelend en confronteert ons met een theatrale-obscene wereld, boven alles opgeladen met een absurde beeldlogica.
Lieven gebruikt de grote verscheidenheid aan beeldtalen die de schilderkunst biedt om uitdrukking te geven aan zijn persoonlijke belevingswereld. De schilderijen van Decabooter hebben vaak wel wat weg van collages, doordat uiteenlopende schildertechnieken op één doek samenkomen en overlappen, realistische beelden lopen naadloos over in schetsmatige composities.