Soon more info

Close

About

LWDS zag het levenslicht in 2015, wanneer Loïc Willemot zijn ervaring uit de interieur, textiel en designwereld combineerde in een nieuwe start-up. Als student aan het VOMO en KASK, en surfend op een verleden in de textielwereld probeert LWDS deze inzichten te combineren tot een heel eigen benadering van design. Het doel: Aantonen dat minimalistisch design de gebruikswaarde van een product juist kan verhogen.

 

Terwijl elk product wordt herdacht en teruggebracht tot zijn essentie, probeert LWDS het karakter te bewaren en tezelfdertijd de functionaliteit te verhogen. Waarom kan een commode niet dienst doen als een tafel? Kan eenzelfde lamp gebruikt als staande lamp én hangarmatuur? En wat met een moduleerbare schoenenkast?  Op deze manier wordt de gebruiker uitgedaagd om design persoonlijk te benaderen en een eigen invulling te geven binnen zijn of haar interieur.

 

LWDS legt de focus op natuurlijke materialen zoals grenenhout en eik, maar tracht daarbij steeds op zoek te gaan naar een betaalbare oplossing door te combineren met onder meer verschillende metaalsoorten en afgeleiden van hout. Belgisch design moet Belgische roods hebben en aanspreekbaar blijven voor elke design-liefhebber. Zodoende wordt er samengewerkt met Belgische ambachtslieden, terwijl de focus op een toegankelijk eindproduct niet uit het oog wordt verloren. Kortom, Belgisch design voor iedereen.