Soon more info

Close

About

Bij Interieur & Design, een afdeling van hogeschoolThomas More Mechelen, zijn ze verzot op meubel. Mechelen is van oudsher beroemd en geroemd als meubelstad en iets zit er blijkbaar in het (Dijle)water, want een nieuwe jonge garde generatie meubelontwerpers dient zich aan en laat steeds meer van zich horen.

Gecoacht en begeesterd door professionele ontwerpers vanuit alle hoeken van het land, ontwikkelen jonge beloftes een eigen hedendaagse signatuur. Naast een mooie lijn of verhouding wordt veel aandacht besteed aan nut en relevantie en aan zinvolle creaties die ook efficiënt en duurzaam te maken zijn.

 

In het tweede jaar interieurvormgeving worden de oerprincipes van meubelconstructie verkend aan de hand het ontwerpen met basis planken: oude verloren gewaand sloophout als grondstof. We kregen onverkoopbare spullen van de Kringwinkel of vonden resthout op bouwwerven. Afval bestaat niet.

 

De meubeltjes die hier tentoongesteld staan zijn ontstaan door triggering van de afdeling Media en Communicatie van Thomas More Mechelen, die een upgrade voor hun foyer met koffiebar, TV-studio en communication agency werkruimte voor ogen hadden. Vanaf 27 februari zullen ze daar in gebruik genomen worden.