Joke Raes

wat is BAD?

BELGIUM ART DESIGN is een event rond kunst en design dat plaatsvindt van 10 tot 13 oktober 2019 in de Floraliënhal in Gent.

BAD brengt kunst en design resoluut samen op één plek. Wij geloven dat de grenzen tussen beide alsmaar minder relevant zijn. Zowel kunst als design hebben de kracht om onze emoties te prikkelen. Ze doen ons anders naar de werkelijkheid kijken. Dat is hun kracht en meerwaarde.

BAD werkt met een team van curatoren die de deelnemers selecteren. Dit jaar zijn dat Daan Rau voor kunst en Johan Valcke voor design. Daarnaast zal Tatjana Pieters een platform bieden aan jonge of onbekende kunstenaars en zal trendwatcher An Bogaerts een setting maken om u door de hedendaagse en de aankomende trends te loodsen.

In 2019 krijgt BAD ook een thema: START TO COLLECT. Hiermee willen we mensen een eerste zetje geven naar het verzamelen van kunst en design.

BAD brengt kunst en design resoluut samen op één plek

Nathalie Van der Massen

Een waaier van engagementen

BAD gaat een waaier van engagementen aan, van de selectie van de deelnemers over het organiseren van de communicatie tot aandacht voor de scenografie en diverse belevingsmomenten. Het event wordt professioneel gecureerd zodat we de meest authentieke en de meest kwaliteitsvolle Belgische kunst- en designvoowerpen kunnen aanbieden.

Zowel jonge en miskende of onbekende talenten, als bekende namen, krijgen een plaats op BAD. We speuren naar Belgische creaties in eigen land, maar ook buiten de landsgrenzen.

Stay informed