fbpx

De verzameling van Filip De Reuse

News

Een bui is een understatement voor de absolute zondvloed die uit de hemel stort wanneer ik in Roeselare de oprit van Filip De Reuse oprijd. Ook al leg ik maar 2 meter af tussen de auto en de deur, er zit niks anders op dan m’n schoenen uit te doen. Gelukkig heb ik mooie kousen aan zonder gaten, want kousen, dat is Filip zijn dada.

Meer info

Geen budget voor kunst of design? Think again!

News

“Kunst, daar heb ik het budget niet voor”. Uit onderzoek van Kunstinhuis blijkt het een van de meest voorkomende vooroordelen over hedendaagse kunst te zijn. Bij vragen naar intenties om kunst te kopen, is het een van dé drempels om tot een aankoop over te gaan.

Meer info

Luk Berghe - 1954-2017

News

Luk Berghe deed wat een kunstenaar moest doen, hij ordende de wereld via zijn artistiek onderzoek naar het wereld- en kunstgebeuren in het tijdperk waarin hij leefde.

Meer info

Trend 1: THE GOOD

News

Geen daad zo onbaatzuchtig als het redden van onze planeet. Althans, dat is de perceptie die we vandaag krijgen opgelegd. Dat iedereen die plastic bant en elektrisch rijdt een standbeeld zou moeten krijgen.

Meer info

TALK THE TALK: 10 termen om in je gesprek te weven

News

In de kunstwereld wordt er veel gegoocheld met vakterminologie. Als beginnend verzamelaar is er vaak angst om door de mand te vallen. Wij lijsten wederom enkele termen op die je moeiteloos doorheen je eerste aankoop loodsen.

Meer info

Het pièce unique van D.D. Trans

News

Dagelijkse dingen transformeren. Dat is waar het pseudoniem D.D. Trans voor staat, en het is meteen ook de missie van de kunstenaar.

Meer info

De passie van Annelies

News

Annelies Vanwalleghem is tandartse en moeder van twee jonge kinderen. Ze maakt ook deel uit van een steeds zeldzamer wordende soort: jonge mensen die oude kunst kopen.

Meer info

De verzameling van Marina Yee

News

Marina Yee is modeontwerpster en geeft les aan het KASK in Gent. Al snel na het veelbesproken begin van haar carrière (ze was één van de mythische Antwerpse Zes) koos ze voor een atypisch pad, waarin duurzaamheid een centrale waarde vormt.

Meer info

De online verzameling van Ernest Albert

News

Met Start To Collect willen we niet alleen typische kunstverzamelingen belichten, maar ook atypische. In de digitale tijden van vandaag leggen we bijvoorbeeld ook online verzamelingen aan. Op Instagram of Pinterest pakweg, waar velen een digitaal visueel plakboek bijhouden.

Meer info

TALK THE TALK: 10 termen om in je gesprek te weven

News

Wanneer je strandt tussen een tros designverzamelaars die onder elkaar een praatje slaan, kan je al eens bedolven worden onder een overload jargon. Wij lijsten alvast 10 termen voor je op zodat je helemaal mee bent.

Meer info

De collectie van Kristof

News

Kristof Welleman werkt in de vastgoedsector en is één van de mensen achter www.architectenwoning.be. Een man met een neus voor fijne architectuur dus.

Meer info

Tijdloos

News

In de hitlijst van populaire reacties op de mededeling dat ik me dagdagelijks met trends bezighoud staat met stip op één: ‘welke kleur...

Meer info

De collectie van Pieter Lozie

News

Pieter Lozie is architect en verliefd op mooie vormen. Hij is één van de grootste Belgische verzamelaars van keramiek van het merk Boch.

Meer info

Mijn eerste keer – Rozemarijn De Keyser

News

Het hing een beetje stiefmoederlijk in de hoek op de derde verdieping van de galerie. Zonder kader, zonder uitleg. Het omschrijven als ...

Meer info

BAD in beweging

News

BAD -Belgium Art Design- stelt u zijn nieuwe campagnebeeld voor en kiest naar de toekomst voor standvastigheid en erkenning.

Meer info

Het thema voor BAD 2019: Start To Collect

News

Met START TO COLLECT willen we de grote groep mensen aanspreken die wel interesse heeft in kunst en design, maar nog nooit kunst of design gekocht heeft.

Meer info

BAD kiest voor een locatie met karakter

News

De Floraliënhal heeft nog altijd het karakter van een glorieuse hal en met de littekens van de tijd is het de geschikte locatie voor BAD.

Meer info

Stay informed