fbpx

< Newsfeed

De online verzameling van Ernest Albert

30 juli 2019

Met Start To Collect willen we niet alleen typische kunstverzamelingen belichten, maar ook atypische. In de digitale tijden van vandaag leggen we bijvoorbeeld ook online verzamelingen aan. Op Instagram of Pinterest pakweg, waar velen een digitaal visueel plakboek bijhouden.

Een heel knappe online verzameling, en bovendien gratis te bezichtigen, is die van Ernest Albert op Facebook. Deze account is genoemd naar een voormalige directeur van de Academie van Mechelen, en houdt afbeeldingen van kunst bij in thematische albums, een “organisch groeiend kunstarchief”.

Je vindt er bijna 400 verzamelingen van kunst gerangschikt volgens thema, gaande van evidente zoals ‘Waves’ of ‘Blood’ tot bijzondere als ‘Sixpack’, ’Bridge over Troubled Water’ of ‘Gele Hesjes’. Of wat dacht je van ‘Tricolore’, waaruit we hieronder enkele beelden geselecteerd hebben.

Bijna elke dag post Ernest Albert wel een nieuw album, en nodigt hij je uit om bij te dragen. Zijn account is een echte aanrader als je inspiratie zoekt of zin hebt om thematisch in de kunstgeschiedenis te grasduinen!

Stay informed