fbpx

< Newsfeed

De verzameling van Christophe

2 oktober 2019

De verzameling van Christophe PIET Moodshop is sinds jaar en dag een referentie binnen de designretail in het Gentse. Naast de winkel tegenover Vooruit, waar de focus op huiselijkheid en de gedekte tafel ligt, is er sinds twee jaar ook een tweede winkel bijgekomen. Daar vind je meer kantoorbenodigdheden, lifestyleartikelen en cadeaus.

In PIET Moodshop botviert Christophe Verbeke, de eigenaar van beide winkels, zijn verzameldrang.

“Als ik niet beperkt was door de ruimte die we hebben, zou ik moeiteloos 1000 m2 kunnen vullen. Telkens denk ik: Ik moet nog een winkel opendoen!”

Bij het samenstellen van zijn assortiment vertrouwt Christophe helemaal op zijn buikgevoel en eigen smaak. Als hij iets niet mooi vindt, zal hij het ook niet aankopen, zelfs al volgt hij het merk al een hele tijd.

“Ik hou ervan om op zoek te gaan naar echt bijzondere collecties en samenwerkingen. Naast de usual suspects zoals Hay, Helen B en Serax kan je bij mij ook exclusievere dingen terugvinden. Iets artistiekers, uniekers en soms ook wat stouters. De nieuwe samenwerking tussen Seletti en Tatiana Brodatch is daar een goed voorbeeld van.”

“Vaak komen er klanten die op zoek zijn naar een heel specifiek object. Een afdruiprek of een paraplubak, bijvoorbeeld. En hoewel die vraag heel frequent komt, heb ik nog geen paraplubak of afdruiprek gevonden die ik helemaal goed vind. Daarom zitten die nog niet in het assortiment. Liever geen paraplubak dan een lelijke.”

“Dat is ook meteen de beste tip die ik verzamelaars kan geven: koop nooit iets om te kopen. Bezoek beurzen, galeries en rommelmarkten en blijf zoeken tot je op iets stuit dat je helemaal top vindt. Je weet wanneer het ware liefde is.”

“Thuis heb ik minder last van verzameldrang. Ik nam laatst deel aan een rommelmarkt en zette zonder veel moeite een hele hoop spullen buiten die ik niet meer nodig heb. Toegegeven: ik hou wel te veel van afwisseling om steeds alles hetzelfde te laten. Wel zijn er een paar spullen die ik nooit zou verkopen. De eerste lange reis die ik met mijn partner maakte ging onder meer naar Kaapstad. Daar kocht ik een beeld van een vosje. Het beeldje reisde de volle 5000 km mee in de auto met de tent op het dak. Het heeft half Afrika heelhuids doorkruist. Telkens als ik het zie denk ik terug aan die fantastische tijd. Ik kan ernaar blijven kijken.”

Instagram en facebook: @pietmoodshop

Stay informed