fbpx

Het thema voor BAD 2019:
Start To Collect

Met START TO COLLECT willen we de grote groep mensen aanspreken die wel interesse heeft in kunst en design, maar nog nooit kunst of design gekocht heeft. Bij velen kriebelt het wel om eraan te beginnen, maar ze weten niet goed hoe.

Hoe begin je nu aan een verzameling? Is een impulsieve aankoop een no-go? Hoe overkom je de drempelvrees om een galerie binnen te stappen? Waarom ligt er niet altijd een zichtbare prijslijst? Kun je onderhandelen over de prijs? Die vragen en nog veel meer beantwoorden we in de aanloop naar BAD 2019.

Daarnaast kun je op deze blog, op Instagram, op Facebook en in onze heel wat tips & tricks vinden, en doorbreken we de sérieux van de kunst- en designwereld. We laten uiteraard verzamelaars van het meest diverse allooi aan het woord.

Dat alles onder het motto: start to collect!

Interesse in kunst en design? Word lid van de community

Contacteer ons

De verzameling van Christophe

Start To Collect

De verzameling van Christophe PIET Moodshop is sinds jaar en dag een referentie binnen de designretail in het Gentse.

Meer info

In de kijker: Kunst Aan Zet

Start To Collect

Jeukt het om een kunstwerk of designstuk te kopen, maar heb je nog dat extra zetje nodig? Dan kun je vanaf nu terecht bij Kunst Aan Zet. Dit initiatief van de Vlaamse overheid stimuleert het kopen van kunst, onder meer met een renteloze lening.

Meer info

De verzameling van Filip De Reuse

Start To Collect

Een bui is een understatement voor de absolute zondvloed die uit de hemel stort wanneer ik in Roeselare de oprit van Filip De Reuse oprijd. Ook al leg ik maar 2 meter af tussen de auto en de deur, er zit niks anders op dan m’n schoenen uit te doen. Gelukkig heb ik mooie kousen aan zonder gaten, want kousen, dat is Filip zijn dada.

Meer info

Geen budget voor kunst of design? Think again!

Start To Collect

“Kunst, daar heb ik het budget niet voor”. Uit onderzoek van Kunstinhuis blijkt het een van de meest voorkomende vooroordelen over hedendaagse kunst te zijn. Bij vragen naar intenties om kunst te kopen, is het een van dé drempels om tot een aankoop over te gaan.

Meer info

TALK THE TALK: 10 termen om in je gesprek te weven (2)

Start To Collect

In de kunstwereld wordt er veel gegoocheld met vakterminologie. Als beginnend verzamelaar is er vaak angst om door de mand te vallen. Wij lijsten wederom enkele termen op die je moeiteloos doorheen je eerste aankoop loodsen.

Meer info

TALK THE TALK: 10 termen om in je gesprek te weven (1)

Start To Collect

Wanneer je strandt tussen een tros designverzamelaars die onder elkaar een praatje slaan, kan je al eens bedolven worden onder een overload jargon. Wij lijsten alvast 10 termen voor je op zodat je helemaal mee bent.

Meer info

Het pièce unique van D.D. Trans

Start To Collect

Dagelijkse dingen transformeren. Dat is waar het pseudoniem D.D. Trans voor staat, en het is meteen ook de missie van de kunstenaar.

Meer info

De passie van Annelies

Start To Collect

Annelies Vanwalleghem is tandartse en moeder van twee jonge kinderen. Ze maakt ook deel uit van een steeds zeldzamer wordende soort: jonge mensen die oude kunst kopen.

Meer info

De verzameling van Marina Yee

Start To Collect

Marina Yee is modeontwerpster en geeft les aan het KASK in Gent. Al snel na het veelbesproken begin van haar carrière (ze was één van de mythische Antwerpse Zes) koos ze voor een atypisch pad, waarin duurzaamheid een centrale waarde vormt.

Meer info

De online verzameling van Ernest Albert

Start To Collect

Met Start To Collect willen we niet alleen typische kunstverzamelingen belichten, maar ook atypische. In de digitale tijden van vandaag leggen we bijvoorbeeld ook online verzamelingen aan. Op Instagram of Pinterest pakweg, waar velen een digitaal visueel plakboek bijhouden.

Meer info

De collectie van Pieter Lozie

Start To Collect

Pieter Lozie is architect en verliefd op mooie vormen. Hij is één van de grootste Belgische verzamelaars van keramiek van het merk Boch.

Meer info

De collectie van Kristof

Start To Collect

Kristof Welleman werkt in de vastgoedsector en is één van de mensen achter www.architectenwoning.be. Een man met een neus voor fijne architectuur dus.

Meer info

Mijn eerste keer – Rozemarijn De Keyser

Start To Collect

Het hing een beetje stiefmoederlijk in de hoek op de derde verdieping van de galerie. Zonder kader, zonder uitleg. Het omschrijven als liefde op het eerste gezicht zou niet juist zijn.

Meer info

Het thema voor BAD 2019: Start To Collect

Start To Collect

Met START TO COLLECT willen we een grote groep mensen aanspreken die wel interesse heeft in kunst en design, maar nog nooit kunst of design gekocht heeft. Bij velen kriebelt het wel om eraan te beginnen, maar ze weten niet goed hoe.

Meer info

Stay informed