Soon more info

Close

About

Schepper van Ruimtes
Bram Vanderbeke werkt in Gent en beschrijft zichzelf als een schepper van ruimtes. Zijn werk is divers en gaat van meubels en productontwerp tot interieurs, sculpturen, installaties en architecturale elementen. Hij is een observator en creëert ruimtes in de ruimte, ruimtes in elke mogelijke schaalgrootte.
Bram is een maker en zoekt interactie tussen ontwerp, mensen en hun omgeving. Zijn werk zet je verbeeldingskracht aan het werk en verwondert. Hij speelt met het gevoel dat een ontwerp kan veroorzaken in combinatie met de functionaliteit ervan.

De ‘New Primitives’ zijn gebeeldhouwd uit grote betonblokken. De betonblokken worden behandeld als natuurlijke gesteenten. Ze worden met specifieke pigmenten en steenwassen bewerkt om nieuwe texturen te creëren. Deze behandeling zorgt ervoor dat het ‘man-made’ materiaal gaat aanvoelen als een nieuw natuurlijk materiaal. Dit materiaalonderzoek resulteerde in een reeks van 3 abstracte banken en bijzettafels. De ‘long primitive shape’ een van de drie elementen, zal tijdens BAD worden gepresenteerd.

New Primitives
2017
Gemaakt voor Dutch Invertuals – “Harvest” tentoonstelling