Soon more info

Close

About

Altijd in beweging
Casimir is steeds in beweging en stelt zichzelf voortdurend in vraag: in hoeverre zijn archetypen leesbaar? Wanneer moeten zes planken die onder een bepaalde hoek ten opzichte van elkaar worden geplaatst een kist worden genoemd en wanneer worden deze zes planken een kast? In hoeverre is het mogelijk om het beeld los te koppelen van de functie: kan een stoel met een plank als een nachtkastje worden beschouwd? Of hoe zit het met het gebruik van een kast om een kast te openen in plaats van een deur te gebruiken? In welke mate vertelt het materiaal het verhaal? Is het mogelijk tegelijkertijd ogenschijnlijk tegenstrijdige eigenschappen als stoer of rustiek en verfijnd te benadrukken? Deze onderliggende vragen verklaren de betoverende spanning in alle ontwerpen van Casimir, die het oog van de toeschouwer voor altijd zullen fascineren. Vergeet bondage – meubilair is de nieuwe perversie.
[Katy Greaves, Wallpaper]

‘Schraag1’ is het de- en herconstrueren van een schraag, waardoor een meubel welk normaal enkel in duo kan functioneren, in deze nieuwe/aangepaste vorm het ook alleen kan…
‘Kist3’ is een mega-upgrade (eerste-keus-eiken en high-end afwerking) van een fruitkist, waardoor een werkinstrument (transportkist) transformeert tot een meubel (of toch niet ?)
De combinatie ‘Schraag1 + Kist3’ versterkt voor beide stukken hun nieuwe meerwaarde: Schraag1 draagt alleen een Kist3, en Kist3 staat verheven op een sokkel. De combinatie is ook in meerdere opstellingen mogelijk.