Soon more info

Close

About

Het oeuvre van Colin Waeghe wordt gekenmerkt door een mengeling van autobiografische elementen, flarden uit de actualiteit en beelden ontleend aan populaire media. Hij verdiept zich in de begrippen tijd, realiteit en afstand. De kunstenaar toont ons schildermatig verschillende invalshoeken op realiteiten die hem getroffen hebben.
Door zijn tekenachtergrond werkt Waeghe vaak met klein penceel op doek. Eigen aan zijn werk is de vlekmatige, trillerige toets. Dit weerspiegelt hoe hij naar de wereld kijkt: niet als een vaststaand maar als een continu veranderend gegeven.
Colin Waeghe (°1980) woont en werkt in Brussel en in Leipzig (DE). Hij studeerde aan de Hogeschool Sint-Lukas (experimenteel atelier) te Brussel, aan PoPok (scenografie) in de Singel te Antwerpen en tenslotte aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) te Gent.
Hij nam deel aan verschillende belangrijke groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland o.a. ‘wewantosee’ (2016, 21st Century Museum of Contemporary Art, Kanazawa, Japan), Biënnale van de Schilderkunst ‘Yoknapatawpha’ (2016, Museum van Deinze en de Leiestreek), ‘Vertigo. Besuch aus Gent’ (2012, Neues Kunstforum, Keulen, Duitsland) en ‘Colin Waeghe & the FMC artists’ book collection’(2010, Kaleid Editions, Unit 2, East London, Verenigd Koninkrijk).
Na de deelname aan de Japanse groepstentoonstelling ‘wewantosee’ in september 2016 keerde Colin Waeghe enkele maanden terug naar Kanazawa voor een residentie in de winter van 2017. Dit verblijf resulteerde in de tentoonstelling ‘Postcards from Teramachi 2-3-4’, een serie inkt tekeningen op japans papier. Teramachi 2-3-4 verwijst naar de tempelwijk, het adres waar hij leefde en werkte tijdens zijn verblijf in Kanazawa.