Soon more info

Close

About

Art gallery de wael 15 ligt verheven boven het straatniveau en per trap treed je boven de alledaagse realiteit. Nét de ascetische, neutrale ruimte is de pas die alles nivelleert zodat enkel een sok- kel voor de kunst rest. Deze overtreffende trap van de architec- tuur weet zichzelf uit te gommen. De concrete, materiële context excelleert hier in het ‘niet-zijn’ zodat je je als galeriebezoeker ten volle bewust kan worden van de kunst die wèl is.

Galerij De Wael 15 presenteert The Sample Factory. Fotografisch werk van Naser Kianersi en Luc Gees, neon en sculptuur van Yvonne Mostard, spoken word en projectie van Bubblebath productions én in grafiek, foto en textiel gefragmenteerde mode van Mme7 gaan er op wonderlijke wijze in dialoog. The Sample Factory convergeert verschillende kunstdisciplines tot een ruimtelijke symfonie. De Wael 15 fungeert als een gedroomd canvas voor een kruisbestuiving van kunsten.

Met beelden en verbeelden, fragmentatie en affiliatie initiëren bezielers Jos & Rik Rosseels een kunstige dans waarin autonoom werk van kun- stenaars als Naser Kianersi, Luc Gees, Yvonne Mostard, Laurent Cruyt Bubblebath productions en Mme7 met elkaar verstrengelen.

Ontdek hoe grenzen tussen kunstdisciplines vervagen in een bezwerende loop van ‘The Sample Factory’. In De Wael 15 ontspint zich immers een rag- fijn web tussen schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, textiel, projectie, spoken word en sound dat iedereen zal beklijven.