Soon more info

Close

About

METAALCREATIES MET EEN ZIEL.

Mijn creatieve geest staat nooit stil. Steeds ben ik op zoek naar nieuwe toepassingen en technieken. Van de klassieke metaalbewerking tot smeden en ontwerpen van juwelen. Ik wil ze allemaal beheersen met de bedoeling deze technieken te combineren en creatief toe te passen.

Edge.

Edge is een collectie van wandcreaties in rvs en staal. De vlakke bovenkant en achterkant vormen de basis. De inspiratie voor de vorm van die vlakken haal ik uit observaties in de natuur: aantrekkelijke vormen in het landschap of opvallende wolkenformaties. Die observaties diep ik uit in verschillende schetsen tot het ontwerp mij in 3D helder voor de geest staat.

De boven- en achterkant zet ik aan elkaar in een hoek van 90 graden. Dan vul ik de schuine voorkant op met gevormde platen. Zo blaas ik leven in het object. Het geheel wordt afgewerkt met een kwaliteitslak.

Elk object in de Edge Collectie is uniek qua afmetingen, vorm en kleur. Sterker nog, het is zelfs fysiek onmogelijk om twee identieke stukken te maken. Dat creëert een spanningsveld: vanuit elke invalshoek krijg je nieuwe indrukken. Als eyecatcher geeft het dynamiek aan de ruimte.