Soon more info

Close

About

TREASURY

Jan De Vliegher liet zich voor de reeks Treasury inspireren door de porseleincollecties van de Hofburg in Wenen en het Victoria & Albert Museum te Londen. Hij schildert het spel van licht en schaduw. Het licht dat weerkaatst en reflecteert tot het loskomt van de objecten en haast abstracte composities vormt.

‘Als ik in een toonkast waardevolle sierbordjes netjes naast of achter elkaar opmerk, raak ik in vervoering door het herhalingseffect. Daar neem ik digitale foto’s van, waarvan ik thuis het beeld corrigeer. De uiteindelijke compositie breng ik in vergrote of verkleinde versie over op doek. Niet de inhoud maar de vorm verschaft mij het opperste genot. De fascinatie voor het overrompelende sluit aan bij mijn extraverte natuur.’

Jan De Vliegher (°1964) woont en werkt in Brugge. Hij studeerde schilderkunst aan het Hoger Instituut voor Beeldende Kunsten, Gent. In 1998 debuteerde hij solo in de expositieruimte van de Vereniging voor het Museum van Hedendaagse Kunst Gent – nu ‘de vrienden van het SMAK’. voor Beeldende Kunsten. Hij nam deel aan belangrijke tentoonstellingen zoals ‘Trapped Reality’, Santa Monica-Barcelona 1997, ‘De tuinen van Granada’, PMMK Oostende 2002, ‘Hofvijver in beeld’ Haags Historisch Museum De Haag 2002, ‘Marines in confrontatie’, Beaufort, PMMK Oostende 2003, ‘Fading’ in het Museum van Elsene 2009, ‘Schatzkammer’ in het kasteel van Gaasbeek 2011. Werken van hem werden opgenomen in de collecties van oa. Dexia Brussel, Mercator Verzekeringen Antwerpen, Vlaams Parlement Brussel en het Museum voor Moderne Kunst Oostende.