Soon more info

Close

About

Nieuwe expressieve middelen
Studio Julien Carretero is een multidisciplinaire praktijk betrokken bij het ontwerpen van objecten, meubels, verlichting, processen, interieurs, workshops en tentoonstellingen. In een poging hedendaagse productiemethoden in vraag te stellen, richt de studio zich vaak op de crossover tussen vakmanschap en industrie.  Men focust dan op de transformatie van ambachtelijke technieken naar seriële productieprocessen of het gebruik van zware industriële faciliteiten als eenvoudige media.

Julien Carretero breekt echt door met zijn ontwerpen voor meubels en huishoudelijke producten, bedenkt en experimenteert met nieuwe giettechnieken. Om de golvende, biomorfe vormen van zijn “To Be Continued” -banken te creëren, gebruikte Carretero een enkele mal om plakjes meubilair in verschillende kleuren te gieten. Die vorm muteert bij elke gieting, waardoor de composiet zijn eigen onregelmatige vorm kan bepalen.
Hij is voortdurend op zoek naar nieuwe expressieve middelen voor traditionele materialen, voor zijn lijn “Stencil” gebruikte Carretero een intens hittebestendig weefsel om mallen te maken voor aluminium lampen en tafels.