Soon more info

Close

About

De oneindige meetlat.
Het werk van Lore Rabaut vertrekt van een plaats die er altijd is, maar waar we nooit ‘echt’ kunnen zijn: de horizon, het profiel van de aarde, de oneindige meetlat van onze oriëntatie.
De vluchtige horizon-lijnen klitten samen in dichte, resonerende massa’s. Woeste landschappen uit beton of gips. Het lijkt wel alsof er niets anders op zit dan deze bulkende massa te vatten in een suprematistische kubus of een platonische bol, geometrische volumes die de grens uitmaken.
Er wordt geboetseerd met horizonten, schaalmodellen van een werkelijkheid; en toch een innerlijk landschap, fluïde, onbegrensd.
Lijnen als een stille taal, schriftuur. Geborduurde horizonten op grote doeken leiden het oog, als een tekst. De betekenis schuilt in de zichtbare herinnering van het trage borduren, de dikte, kleur en ritme van de lijnen met zijn hoogtes en laagtes.
Hoewel Lore Rabaut gigantische ruimtes oproept, ontstaat er tegelijkertijd een intieme, fragiele werkelijkheid die ons in stilte laat nadenken, mijmeren en verlangen naar de plaats waar we zijn en nooit ‘echt’ kunnen zijn