Soon more info

Close

About

MARC VAN CAUWENBERGH
New Works
Van Cauwenbergh’s werken zijn ontegensprekelijk abstract en hun succes is hieraan grotendeels gekoppeld. Deze schilderijen fungeren als zuivere schilderijen welke niet naar de wereld buiten het doek moeten verwijzen – zeg maar naar het landschap, of het lichaam- om te slagen. Deze schilderijen komen tot leven door de vaste hand waarmee het medium op de drager is aangebracht, voldoende ruimte overlatend om accidenten te permitteren; de zekerheid in smaak bij het naast elkaar plaatsen van kleuren en schakeringen, en het deskundig vakmanschap in editing van de kunstenaar.

(Fragment uit essay “Sluiers van Verf”, Michaël Amy, 2015)

BIO

Marc Van Cauwenbergh woont en werkt sinds 1994 in New York. Hij werd geboren in Ninove en studeerde aan de Hogeschool Sint-Lucas (Vrije Grafiek) te Gent en aan Pratt Institute in Brooklyn, NY (MFA Schilderkunst).
Sinds 1984 stelt hij internationaal tentoon en zijn werk is opgenomen in zowel privé als openbare collecties o.a. Leslie-Lohman Museum of Gay and Lesbian Art (NY), Collectie Belgisch Ministerie van Buitenlandse Zaken, Centre de la Gravure et de l’Image Imprimée (La Louvière), Pratt Institute (Brooklyn, NY), EBES (Gent), St-Lucas (Gent).