Soon more info

Close

About

Nathalie Van der Massen (°88) werkt als designer in het veld van textiel-, grafisch ontwerp, interieur en architectuur.

Textiel heeft volgens haar een enorm potentieel als autonoom, ruimtelijk en akoestisch element in een architecturale of leefomgeving. Door deze affiniteit met architectuur en ruimtelijke vormgeving focust Van der Massen vooral op interieurtextiel.

Van der Massen’s werk kenmerkt zich door een fascinatie en gevoeligheid voor (natuurlijke) materialen, textuur en techniciteit. Ze verkent de mogelijkheden van het weven en zoekt een balans tussen het industriële productieproces en het ambachtelijke.

In 2018 richt ze haar eigen studio/showroom op in Antwerpen en lanceert ze haar eerste collectie. Textiel is een deel van de Belgische en Europese cultuur en erfgoed – om de beste knowhow en kwaliteit te garanderen werd de collectie werd volledig ontwikkeld en geproduceerd in België (en Nederland).

Tijdens deze editie van BAD presenteert Nathalie Van der Massen ‘Sverige’, een stuk uit de collectie. In Sverige wordt gespeeld met transparantie en gelaagdheid. Het werk, dat werd opgevat als een schilderij, kan als divider of wandtapijt in de ruimte worden geplaatst. Elk stuk van deze limited edition reeks heeft een unieke compositie omdat de draden handmatig worden weggeknipt. Hierdoor laten sommige delen van het stuk meer licht door en bieden de dicht geweven delen meer afscherming.