Soon more info

Close

About

Nico Vaerewijck (°1977) woont en werkt in Eksaarde (Lokeren)
Bij Nico (Vaerewijck) is het echter nooit de bedoeling deze scènes op het doek over te doen, ze vormen eerder een uitgangspunt van waaruit hij details uitvergroot, perspectieven ombuigt en met snelle, dikke verftoetsen het geheel tot een ander, abstracter niveau brengt.
Het mag menig toeschouwer die naar de uitlopende verf op het doek, de soms schreeuwerige kleurcombinaties en het duistere thema verbazen, maar de bedoeling van Nico is wel degelijk om de kijker een esthetisch rijke sensatie te bezorgen. Om deze dynamiek te begrijpen volstaat het om de werken van steeds dichterbij te bekijken, en zich laag na laag te laten meevoeren in de nieuwe werelden van emoties die elke laag lijkt te bevatten. Elk werk nodigt de kijker uit om dit proces van transformatie tussen de verschillende lectuurlagen te ontdekken.
Het zijn filmstills, waarin Nico zijn oog regelmatig op een specifiek detail in het tafereel laat vallen, om deze met een eigen interpretatie een nieuw leven -en een nieuwe betekenis- in te blazen.
(Frederic De Meyer, TheArtcouch.be)

Recent exhibitions:
2016-2017 Kochi Muziris Biennale, represented by Anubhti,  Kochi, India

2017 Galerie 10A, Otegem, Belgium

2017 PAK, Bruges, Belgium
2017 De Wasserij, Lokeren, Belgium (Solo)

2017 18de Biennale van de Hedendaagse kunst, Aalter, Belgium

2017 Through the nothern districts, Galerie 10A, Otegem, Belgium (Duo with Sigrid Tanghe)

2017 96@vierkantezaal.kwk (KWSK), Vierkante Zaal St.-Niklaas, Belgium

2017 Die Kunstgalerie, Altes-Pfandhaus, Cologne, Germany