Soon more info

Close

About

De schilderijen van Olivier Deprez lijken op het eerste zicht toevallige registraties van alledaagse fenomenen. Hij verbeeldt ze op een realistische wijze, maar niet zonder er binnen het schilderproces details aan te wijzigen. De basis voor zijn beelden ligt bij schetsen en aantekeningen op locatie. Deze plaatsen blijven als zodanig wel enigszins herkenbaar voor de toeschouwer, maar letterlijk vertaald in de verf zijn ze nooit. De kunstenaar vlakt doorheen een aantal studies kleine details uit op de tekentafel. Door dit langzaam uitzuiveren groeit er een artificiële reconstructie van de realiteit die zijn beelden een zekere bevreemdende anonimiteit geeft.
Het werk zoomt inhoudelijk dan ook in op de wisselwerking tussen het individuele handelen en de omgeving. Grote structuren maar ook kleine elementen sturen ons onbewust veel meer dan we zelf vermoeden. Onze waarden en normen worden er in gereflecteerd en ze voeden heel wat clichés in onze verbeelding.

Olivier Deprez (°1974) woont en werkt te Gent. Voor deze editie van BAD presenteert Deprez een mix van ouder en recent werk.