Soon more info

Close

About

ONBETAALBAAR is een artistiek collectief geboren uit liefde voor objecten. Als werkplaats en denktank is ONBE- TAALBAAR een plek waar hout- & metaalbewerkers, kunstenaars, grafici, tekenaars, tuiniers, schrijvers en denkers elkaar vinden in materialisme met emotie.
Het collectief vertrekt vanuit de filosofie dat de waarde van objecten niet enkel economisch is, maar ook ecologisch, artistiek en emotioneel.
In verschillende projecten gaan de medewerkers samen aan de slag met afval dat ze kregen van mensen die er afstand van doen of dat ze zelf bij bedrijfjes of in de container bij elkaar sprokkelden. Deze afgedankte spullen worden onder vakkundige handen op allerlei manieren getransformeerd tot nieuwe objecten. De ingrediënten en het maakproces worden via schetsen, foto’s, teksten, quotes, stempels en overschotjes weergegeven in een paspoort. Dit betekent dat elke creatie naar zijn nieuwe eigenaar vertrekt, begeleid van zijn nieuwe unieke identiteit en eigen verhaal.
Zo brengt de werking van ONBETAALBAAR ecologie, economie, filosofie, design en liefde voor materialen samen. De makers laten zich telkens leiden en inspireren door het materiaal dat binnengebracht werd, door elkaar en door een onderling afgesproken thema binnen het hergebruiken.
Maar elke maker brengt ook zijn/haar eigen visie, ervaring en manier van werken mee. Om dit in de verf te zetten biedt ONBETAALBAAR tijdens BAD een podium aan enkele medewerkers om hun eigen ontwerpen te tonen naast de voorwerpen die ze binnen het collectief realiseerden. Deze zij-aan-zij expo kan een venster bieden op de verschillen en overeenkomsten van hun collectief en individueel ontworpen werk.