Soon more info

Close

About

 

Peter Weidenbaum, After the turn, 50 x 60 cm, 2017

“Beautiful things are fragile” Crimson Peak

Peter: Dag Geert, Toch nog eens bedankt voor het atelierbezoek! Vooral in deze voor jou drukke periode. In bijlage nog een foto van onze escapade naar de tentoonstelling van Spilliaert in 2016. Ben ondertussen terug in de verf. Sommige werken zijn nooit af, de eerste laag wordt erop gegooid. In het Italiaans heb je daar een term voor, die je mij expliceerde. Kan je die nog eens doormailen. Blijkbaar is mijn geheugen zo lek als een zeef op het moment, dat komt zeker door de Portugese terpetijn! Het was fijn u enthousiasme te horen bij de landschappen in mijn atelier. Ik werkte er toch nog verder aan, heb wat meer rust in de werken gebracht. Vandaag ga ik het schilderij ‘The Hunt’ verder aanpakken. Ik stuur je een foto als het af is. Beste groet!

Geert: Prachtig!! A la Prima! Is de term. En: de Pentimento voor de residuele schaduw van de figuur die er stond op je schilderij van dat prachtige perron. En nu gedeeltelijk overschilderd is. Ik zag ook net de foto van het werk ‘Reflection’ dat je gaat tonen op je tentoonstelling in Brussel. Het is een type voorbeeld van hoeveel abstractie er in de werkelijkheid verborgen zit en hoe relevant je huidige werk wel is en bijzonder goed om dit als opener op de uitnodiging te zetten denk ik. Dit beeld zet je hersenen in pole position, het lijkt wel benzine om het perceptueel denken van de kijker in gang te zetten (Leve de ‘Beeldtaal’). Succes!!

Peter: Ja, denk wel dat dit werk iets bijzonder heeft. Maar toch, ben er nog aan bezig. Het schilderij moet nog wat meer doorleeft worden. Wist je dat Munch zijn werk een tijd buiten liet staan, vrij aan de natuurelementen, anders leken ze te nieuw volgens hem. Ben ook aan een nieuwe reeks nachtlandschappen bezig. Ondertussen schilder ik van 7 uur in de ochtend tot 10 in de avond. Ik wil mij kunnen concentreren en opgaan in het werk, de verf, een geschilderde werkelijkheid. Beste groet!

Fragment uit een correspondentie tussen de kunstenaar Peter Weidenbaum en een bevriend collectioneur.