Soon more info

Close

About

Ik ben Michaël Verborgt en ik ben ontwerper en maker bij VINTatelier. Met VINTatelier wil ik duurzame en ecologische meubelen op de markt brengen die het leven aangenamer maken. Zoals met een goed georganiseerde boekenkast waar alles een plek krijgt, een doordachte en handige keuken, een dressing waar je alles direct terugvindt, …
Naast maatwerk heb ik een eigen collectie van akoestische meubels. De collectie bestaat onder andere uit een ‘telefoonbooth’ om rustig te kunnen bellen, een ‘conversation corner’ voor ongestoorde 1 op 1 gesprekken en een prikkelarm (kinder)bureau.

Het idee voor die collectie is ontstaan uit de akoestische problematiek bij de huidige landschapskantoren. Een slechte akoestiek verlaagt de productiviteit en tevredenheid van werknemers en verhoogt het stressniveau.
Met mijn producten breng ik rustpunten waar mensen zich kunnen afzonderen om gefocust te werken, te bellen en te vergaderen. Omdat je minder afgeleid bent, kan je geconcentreerder en kwaliteitsvoller werken.

Het kinderbureau is ook zo een prikkelarme omgeving waar kinderen geconcentreerd huiswerk kunnen maken, een boekje kunnen lezen, creatief kunnen zijn, …
Maar ook volwassenen die thuiswerken kunnen daar gebruik van maken.
Het bureau is modulair opgebouwd; de hoogte van de poten kan aangepast worden en er kan led-verlichting ingebouwd worden.
Het akoestisch dempend materiaal bestaat uit 100% natuurlijk materialen zoals zuivere wol.
Ik gebruik geen contactlijmen en solventgedragen vernissen. Zodanig dat de kwaliteit van de binnenlucht niet wordt bezoedeld.