WIN WIN WIN! Een unieke set ’58’ stoelen van Bulo!

General Information

Naar aanleiding van Belgium Art Design schenken Knack Weekend en Bulo twee sets stoelen ‘58’ van ontwerper Léon Stynen weg! 

Bij deelname voor 21 februari 2016 – 18 uur, ontvangt u een extra toegang gratis bij aankoop van een toegangsticket voor Belgium Art and Design aan de kassa.

Neem hier deel aan de wedstrijd!

Over Léon Stynen, ontwerper van de Bulo ’58’
Léon Stynen (1899-1990) was de zoon van een beeldhouwer-ornamentist. Zijn werk beslaat meer dan een halve eeuw van de geschiedenis van de Belgische architectuur. De architect en stedenbouwkundige kende al op jonge leeftijd veel succes. Hij realiseerde tijdens zijn carrière een enorm aantal projecten van zeer uiteenlopende aard.

Hij studeerde architectuur aan de afdeling bouwkunde van de Antwerpse Academie. Zijn Belgische tijdsgenoten waren onder andere V. Bourgeois, L. H. De Koninck, H. Hoste en E. Van Steenbergen, en op internationaal gebied T. van Doesburg, W. Gropius en uiteraard zijn inspirator en later grote vriend Le Corbusier.

Dat Stynen al heel snel en met groot vakmanschap gebruikmaakte van de nieuwe ontwikkelingen in de techniek en de bouwkunst, komt ook tot uiting in zijn bijdrage tot de hoogbouw in het België van de jaren zestig. Heel wat kantoren en appartementsgebouwen vonden hun oorsprong op de tekentafels van zijn bureau.

Het werk van Stynen is uitgebreid en veelzijdig. Hij voorzag het land van bioscopen, scholen, winkels en sociale woningen. Uit zijn pen vloeiden ontwerpen van talrijke schepen. Hij ontwierp bruggen en meubels, en voerde tal van stedenbouwkundige studies uit.